Locaties

Hier vinden de Honoring Retreats plaats

Biodynamische Boerderij  'De Kreake´in Huns

Een beschutte oase in het Friese land, nabij Leeuwarden. Een bijzondere plek die liefde ademt en het thema “Honoring Earth” met zorg draagt. Hier ZIJN vertraagt, verstilt en inspireert.

'De Kreake' is de biologisch dynamische boerderij en werkomgeving van kunstenares & art-iviste Claudy Jongstra en holistisch tuinder Claudia Busson. Claudy maakt internationaal vermaarde kunstwerken met de wol van hun eigen schapen en kleurt dit met de verfplanten uit eigen tuin. ‘In liefde en verbondenheid samenwerken met de natuur en de gemeenschap’ is haar missie en weet hiermee velen te inspireren. Dit gedachtengoed is terug te zien en te voelen in de holistische tuin die Claudia in samenwerking met de natuurelementen heeft laten ontstaan 🌳

We zijn heel dankbaar dat we deze bijzondere plek mogen gebruiken. Er was een belangrijke voorwaarde: het gedachtengoed van deze plek integreren in het programma. Een mooie uitdaging, wat tevens het begin van “Honoring Earth” betekende. Een bijzondere samenwerking met een collectief doel: meer bewustwording creëren hoezeer we zijn verbonden met elkaar en met Moeder Aarde 🤍

Bereikbaarheid
Boerderij de Kreake in Húns ligt 16 km ten zuidwesten van Leeuwarden. Er is voldoende parkeergelegenheid langs de berm. De boerderij is tevens goed bereikbaar met het OV. Bus 92 brengt je vanaf Leeuwarden Station in 15 min. in Huns, waarvandaan het nog 15 minuten lopen is naar de locatie. Pick-up & car-pool opties zijn mogelijk op aanvraag.

Herberg Het Volle Leven in Appelscha

Midden in de bossen van Appelscha vind je Herberg Het Volle Leven. Een prachtige plek van ruim 1 hectare waar je vanaf het erg zo het Nationaal Park het Drents-Friese Wold in loopt. De herberg is gevestigd in een voormalige boerderij en  staat al bijna 10 jaar synoniem voor eten, drinken en slapen in een ongedwongen sfeer en in harmonie met de prachtige natuur. Een plek waar niets hoeft, waar ontspanning en rust je direct omarmen.

De Herberg ontleent haar naam aan het gedicht ‘Het Volle Leven’ van Judith Herzberg. Dit gedicht weerspiegelt in veel opzichten de kern van de Herberg: intimiteit, vol van het leven en de momenten en kansen die het leven te bieden heeft.  De kleinschalige opzet maakt dat 'het-volle-leven-gevoel' in de praktijk ook waar gemaakt kan worden. In de herberg staat gastvrijheid centraal: eigenaresse, gastvrouw en chef Yt van der Ploeg zorgt voor een warm welkom voor een ieder die hier binnentreedt.

In de keuken van de herberg draait alles om groenten, die in talloze creatieve variaties op je bord worden getoverd door Yt.  Alle groenten zijn biologisch en komen zoveel mogelijk uit eigen moestuin. ’s Ochtends geoogst en ’s avonds op het bord. Alles met respect en liefde voor de natuur.

Bereikbaarheid
We adviseren je om met de auto naar Herberg Het Volle Leven te komen. Hiervoor gebruik je postcode 8426 SM en huisnummer 5 in je navigatie. Er is voldoende parkeergelegenheid bij de Herberg. Reizen met OV raden we voor deze locatie af, het dichtbijzijnde station ligt op +/- 60 minuten lopen. Pick-up & car-pool opties zijn mogelijk op aanvraag.