Het team

Deze mensen maken Honoring Retreats

Ilse Teitsma

De opleiding voor Yogadocent deed ik destijds in Thailand, maar hier in Friesland (op Fryske grûn) was het waar ik het me echt eigen maakte. Het is mijn missie om jou (weer) te laten stralen en te laten ervaren dat dat jij jouw potentieel kunt leven vanuit een ware innerlijke  kracht. De kracht die ik heb mogen terugvinden tijdens mijn zoektocht naar balans en heling. Ik overwon mijn grootste angst en transformeerde het naar liefde.

De opleiding voor Yogadocent deed ik destijds in Thailand, maar hier in Friesland (op Fryske grûn) was het waar ik het me echt eigen maakte. Het is mijn missie om jou (weer) te laten stralen en te laten ervaren dat dat jij jouw potentieel kunt leven vanuit een ware innerlijke  kracht. De kracht die ik heb mogen terugvinden tijdens mijn zoektocht naar balans en heling. Ik overwon mijn grootste angst en transformeerde het naar liefde.

Vink
Yogateacher
Vink
Youtuber
Vink
Traveler
Vink
Spirit & Fitjunkie
Meer over Ilse: www.ilseteitsma.nl

Irene Pot

Een jarenlange zoektocht naar gezondheid en het moederschap brachten mij op het pad van bewustwording, spiritualiteit & innerlijk werk. Ik transformeerde vanuit het hoofd naar mijn hart. Van innerlijke strijd, moeten en doorgaan op wilskracht naar verzachting, (zelf)liefde en een diep vertrouwen in het leven. Waardevolle inzichten die ik graag doorgeef in mijn werk als shiatsu- en energetisch therapeut.

In dit werk en als persoon probeer ik me altijd te verbinden met wie jij in essentie bent. De vraag "wat inspireert jou?" laat meestal al een innerlijk vuurtje branden. En anders komt die sparkle vaak wanneer het lichaam in diepe ontspanning komt. Samen met de glimlach en een sprankeling in de ogen. Op deze dag verzorg ik een verbindende meditatie en de workshop "In je Element". Daarnaast zorgen Ilse en ik voor een veilige bedding. Zodat je je welkom voelt op deze prachtige plek en je mag landen in alles wie je bent en wat je deze dag ervaart.

Vink
Shiatsutherapeut
Vink
Verbinder
Vink
Journey to Health
Vink
Mama van 3
Meer over Irene: www.itouch-shiatsu.nl

Jacob Hein Faber

Jacob Hein Faber is oud-biologiedocent, bijenhoeder en holistisch tuinder. Sinds 2016 werkt hij voor en samen met kunstenares Claudy Jongstra en haar partner Claudia Busson op De Kreake, de biologische dynamische boerderij in Húns.

“Hier doe ik - liefdevol - alle werkzaamheden die nodig zijn. Overrompelend mooi om te doen! We proberen met onze fysieke zintuigen, maar ook met de "geestelijke" zintuigen in contact te zijn met dit prachtige stukje van Moeder Aarde.  Elke keer weer een feestje!”

Op het Honoring Earth Retreat neemt Jacob Hein je mee op een inspirerende en leerzame barefoot tour door de tuin. Zie, hoor, voel, ruik en ervaar de prachtige natuur om je heen.

Jacob Hein is aanwezig tijdens de retreat in Húns 4 juni 2023.

Katrien van Eerden

Katrien van der Eerden is natuurvoedingskok, natuurvoedingstherapeut en zeewier deskundige. Zij heeft jaren ervaring in het geven van diverse kookworkshops, koken voor groepen en ontwikkelt recepten. Haar missie is om je te laten voelen dat voeding energie geeft. Dat je blij wordt van het juiste eten. Verschillende soorten zeewier, wilde kruiden en de natuurvoedingsleer inspireren haar tot het maken van gebalanceerde gerechten. En dat vooral met smaak!

Als natuurvoeding kok probeer ik zo nauw mogelijk op het seizoen te koken met ingrediënten biologisch of biodynamisch geteeld en in zijn meest oorspronkelijke vorm gekookt. Daarbij maak ik gebruik van de vijf energie transformaties; dit zijn de bouwstenen van alles in het universum. Kokend met natuurvoeding pas ik deze filosofie toe om balans te maken en herstel te bevorderen in het lichaam. Als de energieën binnen het lichaam in balans zijn met de invloeden van buiten het lichaam dan kan je optimaal functioneren, gelukkig zijn en je gezond voelen. Voor alle aspecten in ons leven; fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel is het belangrijk om in alle omstandigheden in harmonie te leven met je lichaam.  

“Ik ben blij om met voeding te mogen bijdragen aan de Honoring Retreats waarbij ik zin heb om iedereen te ontmoeten en met blote voeten in de Friese kleigrond de kracht van moeder aarde te ervaren”

Katrien kookt voor ons op 4 juni 2023.

Yt van der Ploeg

20 jaar geleden aan de rand van nationaal park "het Drents Friese Wold" te Appelscha, heb ik met behulp van vele anderen, een lang gekoesterde droom kunnen verwezenlijken.

Deze droom hield in: Een plek creëren waar mensen zich thuis kunnen voelen, kunnen ontspannen, genieten van lekker eten en drinken en dit alles in liefde voor de ons omringende natuur. Het was van het begin af aan duidelijk dat dit een vegetarische keuken zou worden, bourgondisch, vol en elke dag weer iets anders. Het maken van een menu is voor mij veelal een intuïtief proces, waarin ik me laat leiden door wat er in het seizoen groeit ( ook in eigen moestuin) , wat we in huis hebben en uiteraard de hoeveelheid mensen die er die avond gaan komen.

Een creatief proces waarin groenten de hoofdrol spelen en er ook steeds meer aandacht gaat naar koken zonder dierlijke producten, suiker en koolhydraten. Samen met inmiddels een fantastisch team zorgen we voor een ontspannen verblijf en staat Herberg Het Volle Leven garant voor persoonlijke aandacht en gastvrijheid.

Yt kookt voor ons op 18 juni, 17 september en 1 oktober 2023.